Te luid is uit.

Te luid is uit

Recente topics

2022-03-13 Rotterdam e.o.

Gestart door Japio, 19 nov 2021, 16:11

Vorige topic - Volgende topic

Gekoppelde gebeurtenissen

Japio

FJR_Jubileum-20-PNGlogo (002).jpg

Rotterdam en omstreken......25 oktober 2020.

Zo begon de aankondiging anderhalf jaar geleden.
En nu.....Rotterdam en omstreken .... 13 maart 2022. Eindelijk...Na het succes van de Kouwe Potentoer waar nog niet echt heel veel mocht, denken wij dat deze rit, waar gewoon weer alles mag,  ook zeker de moeite waard is. De rest van de aankondiging is die uit 2020. Er is niets veranderd. Het is de eerste van het jaar laten we er wat moois van maken.

Toen we op de vergadering van de toercommissie eind 2019 de toeren aan het verdelen waren werd er door René geopperd om weer eens in Zuid Holland een rit uit te zetten.
Hij vroeg of ik hem daarbij zou willen helpen en aangezien ik wel wat heb met Zuid Holland heb ik onmiddellijk ingestemd.
Nu ik thuis zit om dit verhaaltje te schrijven kan ik echt de conclusie trekken dat deze rit weer eentje is om je vingers bij af te likken. Het is een modernere versie van een rit die ongeveer 10 jaar geleden al eens is gedaan. Het zal hen verbazen die deze rit toen al hebben gereden. Er is heel veel veranderd in die jaren.

Het betreft een ruime ronde rond de stad Rotterdam. Iedereen kent Rotterdam. Maar Rotterdam is veel meer dan de stad Rotterdam. De dorpen er om heen die allemaal deel uitmaken van het grote Rotterdam zijn allemaal stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken.

Van Brienenoord vanuit Capelle_2.jpg

We starten Noordelijk van Rotterdam om vervolgens via de Rotte, wie ken t hem niet, richting Capelle te rijden en via de Hollandse IJssel onder en over de van Brienenoordbrug door, via IJsselmonde en Bolnes langzaam maar zeker het eiland Goeree Overflakkee op te schuiven en dat van oost naar west te doorkruisen. Echter...nooit is de stad ver weg. Altijd kun je wel iets zien in de verte van de skyline van Rotterdam. Wie kent er niet het dorp Rhoon, of Portugaal? Kleine dorpjes maar er rijdt wel een metro....

Ergens op Goeree_3.jpg

Op ongeveer tweederde van de toer steken we de Nieuwe Waterweg over met het pontje vanaf Rosenburg om via Maassluis nog even te gaan gassen langs de kassen van het Westland om zo weer terug te keren naar het startpunt. Denk er om dat er een kaartje gekocht dient te worden alvorens de pont op te rijden (euro 2,60) Betalen gaat het meest makkelijk met je pinpas en denk er aan dat er mogelijk een mondkapje gedragen moet worden op de pont

De Beren Bleiswijk (002).jpg

Start en finish bij "De Beren"  in Bleiswijk

Adres:
Hoefweg 163
2665 LA Bleiswijk
010- 5225151


Start
Om 10 uur kunnen we terecht in het restaurant. Uiteraard is er koffie met gebak.
11:00 uur dient iedereen op de motor te zitten.

Finish
Het zelfde restaurant.....

Net als bij andere toerriten zijn ook niet leden van harte welkom bij deze rit. Er dient dan echter wel vijf euro aan bijgedragen te worden ter plaatse te voldoen aan de organisatie.

Het is half maart. Het weer kan meezitten het kan echter ook vreselijk te keer gaan rond deze tijd. Mocht het zo er g zijn dat e.e.a. geen doorgang kan hebben, door wat voor een reden dan ook, zullen wij  jullie daarvan op de hoogte brengen. Hou daarvoor de berichtgeving rond deze toer goed in de gaten.

Wij hopen uiteraard dat het niet zover zal komen en hopen dat jullie allen een mooie rit kunnen rijden.

Mede namens René hopen wij jullie in grote getale te gaan zien op 13 maart.

Jaap Goos
0651154209


Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor geregistreerde leden van ons forum.

Heb je nog geen account op ons forum, registreer je dan via de knop "Registreren" in de menubalk.

Zodra de route in .gpx bestand beschikbaar is wordt deze in de download manager geplaatst, waarna dit hier wordt aangekondigd.

De inschrijfpagina staat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=12928.msg163938#msg163938

De route is hier te downloaden: www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25

De deelnemerslijst staat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=28047.0

Wil je reageren kan dat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=28046.0
Niks is zoals je denkt dat het is

Webteam

Beschrijving is bekend en je kunt inschrijven.  :)
We doen ons best.

Webteam

De bijbehorende bestanden zijn in route- en trackformat geplaatst en hier te downloaden.
We doen ons best.