Te luid is uit.

Te luid is uit

Recent topics

2024-06-23 - Noordwest-Nederland

Gestart door M@rtin, 30 nov 2023, 16:48

Vorige topic - Volgende topic

Gekoppelde gebeurtenissen

M@rtin

Deze toer wordt georganiseerd door Jaap Goos.

23 juni – Noordwest-Nederlandtoer

Organisatie:    Jaap Goos
Starttijd:         verzamelen vanaf 9:30 uur, vertrek laatste rijder 10:30 uur
Startpunt:       Restaurant Twaalfmaat, Twaalfmaat 3, 1976 PV Heemskerk
Eindpunt:        Hotel Oostzaan-Amsterdam, Westeinde / Verlengde Stellingweg 1, 1511 MA Oostzaan

Introducé(e)s zijn van harte welkom. Wel vragen wij een bijdrage van 7 euro per p.p.

De toer is deze keer ca. 177 km lang.

1.jpg

2.jpg

In 2023 hadden we deze toer ook op het programma staan. Door weersvoorspellingen, die waren buitengewoon slecht, hadden we wel vijf aanmeldingen. We hebben met z'n vijven de toer gereden en geen druppel regen gehad onderweg.....Voor 23 juni a.s. zijn de voorspellingen prima. Niets houdt jullie dus tegen om jezelf in te schrijven voor deze rit. Op enkel puntjes aangepast, maar in grote lijnen hetzelfde als in 2023.

We starten in Heemskerk bij de Twaalfmaat, te bereiken via de snelweg. Uiteraard staat daar de koffie / thee klaar met wat lekkers erbij.

3.jpg

De eerste kilometers gaan richting Uitgeest, Akersloot , vervolgens naar Heiloo alwaar we richting de kust gaan. Zover komen we niet. De route wordt vervolgd richting het kunstenaarsdorp Bergen. Bergen laten we echter links liggen. We rijden ruim om Bergen heen om uiteindelijk in Schoorldam aan te komen en de weg naar Warmenhuizen te nemen.

4.jpg

Over de West-Friese Zeedijk gaan we rustig binnendoor op weg naar het noordelijkste punt van de route... Van Ewijcksluis. Een stukje voorbij dit dorp kan je uitstekend lunchen. Vervolgens zakken we weer af naar het zuiden door allerlei pittoreske dorpje met namen als Kolhorn, Lutjewinkel, Sijbekarspel en nog vele andere gehuchten.

Buitengewoon vervelend zijn de aankondigingen van evenementen op deze dag. We gaan ze tegenkomen. Helaas zijn ze niet allen voorzien van omleidingen. We zijn echter wel wat gewend. Zoek rustig je eigen weg om het evenement heen en kom daarna weer terug op de route.

Vanaf Avenhorn volgen we het water om uiteindelijk in de Rijp uit te komen. Via de Woude en de Kanaaldijk belanden we in Purmerend. Vanaf hier is het nog maar een relatief klein stukje naar ons eindpunt in Oostzaan.

5.jpg

Uiteindelijk hebben we er dan bijna 180 kilometers op zitten. Het is te doen in 4 uur en 24 minuten. Maar dan denk ik dat je weinig hebt gezien van onze mooie provincie. Mocht het mooi weer zijn, en dat zeker weten doe je dat nooit, kijk dan ook eens om je heen. Het is zeker de moeite waard.

=======

De inschrijfpagina staat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=12928.0

De route is hier te downloaden: https://www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25 

De deelnemerslijst staat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=30105.0;topicseen

Wil je reageren kan dat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=30104.0
Groet M@rtin

Webteam

We doen ons best.

Webteam

We doen ons best.

Webteam

De route staat voor jullie klaar in de Downloads-sectie.
We doen ons best.