Te luid is uit!

Te luid is uit

Recente topics

Auteur Topic: Regels voor het starten van een topic of een reactie in een topic plaatsen.  (gelezen 344 keer)

Offline Webteam

  • *
  • Brons deelnemer
  • Berichten: 127
  • FJR: geen/onbekend
Forumregels FJR Club Nederland

De FJRClub is een club zonder fysiek clubhuis. Ons clubhuis is online, de website met daarbij het forum is onze manier om informatie uit te wisselen, vragen te stellen en plezier te hebben. Dat doen we altijd met respect voor een ander.

Humor is een prima manier om de kou uit de lucht te halen en een discussie wat op te leuken. Samen lachen is in de ontmoeting een stuk makkelijker, omdat de boodschap direct overkomt en je ook leunt op non-verbale communicatie, zoals een knipoog. Geschreven tekst mist dat en is dan ook een potentiële bron van misverstanden, miscommunicatie en irritatie.
Humor is meestal leuk, maar mag nooit ten koste van een ander gaan. Daarom hebben we een set basisregels van fatsoen die door een ieder moeten worden nageleefd. Niks spannends, maar wel goed om op te schrijven zodat we er naar kunnen verwijzen als het nodig is. 

Rol van het Webteam en het bestuur
Het Webteam, dat het forum modereert, is op basis van die spelregels bevoegd om corrigerend op te treden; dit zonder aanziens des persoons. Dan kan door de persoon in kwestie aan te spreken en/of postings actief te modereren. Dit zal echter altijd in de betreffende posting worden vermeld.

Escalatie naar het bestuur volgt als dat noodzakelijk is. Als regels ernstig worden overtreden volgen consequent sancties. Het Webteam overlegt met het bestuur en neemt in opdracht van het bestuur passende maatregelen. Hierbij wordt zo nodig hoor en wederhoor toegepast.

Mocht een lid daarna weer in de fout gaan en de regels blijven negeren, dan volgt uitsluiting van het forum voor de duur van een maand. Je staat dan op scherp en riskeert bij herhaling permanente uitsluiting van het forum. Eén en ander ter boordeling van het bestuur en uitgevoerd door het Webteam.

Voor forumleden hebben we meer mogelijkheden om drastischer op te treden. Als iemand zich niet kan of wil gedragen wordt iemand na twee waarschuwingen permanent verwijderd als forumdeelnemer.

Dan nu de regels:
•   Toon altijd respect voor anderen. Let op je taalgebruik en realiseer je dat de lezer van een bericht alleen de tekst ziet. Wat je als grapje bedoeld hebt kan dan anders overkomen. Houd er rekening mee dat wat 10 jaar geleden kon worden afgedaan als ‘onhandig’ tegenwoordig heel anders wordt ervaren en zelfs strafbaar kan zijn. Je staat voor wat je schrijft en wordt daar op aangesproken.
•   Wees behulpzaam als je reageren wilt, blijf on topic. Heb je een andere /nieuwe vraag, stel deze dan niet in een bestaand topic maar open dan een nieuw topic. Kies voor wat meer interne zaken voor een topic in het ledendeel; dat is niet publiek in te zien.
•   Denk ook eens na óf jouw bijdrage wel echt bijdraagt aan de discussie. Misschien is niet reageren wel de beste reactie.
•   Op de persoon spelen is absoluut niet toegestaan. Heb je aanvullingen of kritiek? Prima, maar dan op de inhoud. Niet op de persoon. Wil je even iets bij iemand navragen? Doe dat dan per PM (persoonlijk bericht).
•   We willen geen discussies over politiek, geloof of maatschappelijk gevoelige zaken die polariserend werken.
•   Geen seksistische opmerkingen, geen discriminerende of als beledigend te ervaren opmerkingen. Ook niet met de vergoelijking dat het als een onschuldig grapje bedoeld was. Houd rekening met iemands privacy en integriteit.
•   Een oude etiquette regel is dat het gebruik van ALLEEN MAAR HOOFDLETTERS in berichten wordt ervaren als schreeuwen. Zet dan even je Caps-Lock uit, dat klinkt echt een stuk aangenamer en leest prettiger.

Verder nog wat meer zakelijke afspraken

•   Het respectloos bejegenen van bedrijven of hun producten, organisaties, personen, of groepen is niet toegestaan.
•   Geen postings over niet legitieme auteursrechtelijke zaken.
•   Denk even na voor je foto’s plaatst waar mensen op staan. Dit in het kader van de AVG (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-europese-privacywetgeving )
•   Wil je iets (motor gerelateerd) verkopen of wil je een tip geven over iets dat te koop staat? Dat mag, maar gebruik dan het topic https://www.fjr-club.nl/index.php?board=25.0. Andere commerciële zaken horen niet op ons forum thuis en worden verwijderd.
•   Worden er in jouw beleving forumregels overtreden? Ga niet voor eigen rechter spelen, maar rapporteer het bij het Webteam.