Te luid is uit.

Te luid is uit

Recente topics

Op het forum: 99 gasten, 9 leden
JTC, Okki, CeesOK, jps, Herbert, Jay, Radja, Menno, blade

2012-12-30 Oliebollentoer

Gestart door @rjen, 07 okt 2011, 17:21

Vorige topic - Volgende topic

Gekoppelde gebeurtenissen

@rjen

Organisator Harry Kleinpenning (gsm 06 2005 9009)

Deze route is hetzelfde als de Oliebollentoer van 2011, die toertocht is toen vanwege de extreme weersomstandigheden slechts ongeveer voor de helft is verreden. Het was vorig jaar onbedoeld een heroïsche tocht, de deelnemers van toen zullen die rit dan ook niet snel vergeten, doch als het even kan willen we die ervaring dit jaar niet herhalen. Dus als de vooruitzichten maar enigszins twijfelachtig zijn zal deze toer gecanceld worden. Vandaar dat op dinsdag 18 december bekeken wordt of de weersvoorspellingen dan dusdanig zijn dat het zinvol is een inschrijvingslijst te openen. In ieder geval zal rond die datum nadere info volgen.

Het is een, niet al te lastig te rijden, fraaie route (zeker bij een hopelijk mooi winterzonnetje), door een sterk wisselend landschap.Zowel de start als de finish is bij Café-Restaurant 'De Engel', Markt 26, 3961 BC Wijk bij Duurstede (tel. 0343-571313) alwaar we vanaf 10.00 uur terecht kunnen (ze zijn niet eerder open). Na het gebruikelijke bijkletsen bij de ontvangstkoffie zijn we vervolgens wel weer zover opgewarmd dat we uiterlijk rond 11.00 uur op pad kunnen.

Vanaf de start gaan we langs de noordoever van de Neder-Rijn (deels over de ons bekende dijken) en vervolgens via Wageningen, Renkum, etc. langs Arnhem over de Posbank.Verderop vanaf Dierenvia  Otterlo (dus de Zuidelijke Veluwe) naar Ede waar we nog een stukje van zowel de Gelderse Vallei als de Utrechtse Heuvelrug meepakken.Uiteindelijk arriveren we dan weer bij het startpunt 'De Engel', alwaar de beloofde oliebollen op ons wachten.Het zal duidelijk zijn dat deze laatste toer van dit jaar wat korter is dan gebruikelijk, namelijk 'slechts' 159 kilometer, maar zoals je al begrijpt is dat omdat er rekening is gehouden met de in deze tijd van het jaar wat kortere dagen en het zal ook niet al te warm zijn. De netto reistijd is een kleine drie uur en dat houdt in dat we, bij een start van rond 11.00 uur en rekening houdend met een lunch en eventuele koffiestop om tussendoor ff op te warmen, om ca. 15.30 uur op het eindpunt moeten kunnen zijn.
Let op:
De beschrijving van deze rit wordt in de regel enkele weken voor de start geplaatst. Tot die tijd blijft dit topic leeg.

De inschrijving opent enkele weken voor het evenement. Op het moment dat deze geopend is, wordt dit ook in dit topic aangekondigd, met een verwijzing naar de plaats waar de inschrijf pagina te vinden is.

Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor geregistreerde leden van ons forum.
Heb je nog geen account op ons forum, registreer je dan via de knop "Registreren" in de menubalk.


De route wordt in de regel in de week voor het evenement ter download aangeboden in de download manager.
Zodra deze te downloaden is wordt ook dit in dit topic aangekondigd.
De vaste plaats voor de actuele route is deze: www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25


2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

#2
De route staat in de downloads:
www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25

Dit evenement is geweest  *  Dit evenement is geweest  *  Dit evenement is geweest  *  Dit evenement is geweest  *  Dit evenement is geweest  *  Dit evenement is geweest
2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech