Te luid is uit.

Te luid is uit

Recente topics

2013-06-30 Noord Nederland

Gestart door @rjen, 14 nov 2012, 22:26

Vorige topic - Volgende topic

Gekoppelde gebeurtenissen

Black KnightOrganisator:    
Peter Stadt tel. 06 51245742
in samenwerking met Jack Kuipers
StarttijdDeelnemers zijn vanaf 9.30 welkom in hotel Spier.
StartHotel Spier
Oude Postweg 8, 9417 TG Spier
http:// www.hotelspier.nl/nl/
EindpuntBrasserie Tante Pos
Markt 17, 7731 DB Ommen   
www.tantepos.nl
Lengte198km
De Noorden Toer van dit jaar is in samenwerking met Jack Kuipers (aka als Walker) tot stand gekomen. Dit jaar ligt de route wat minder noordelijk dan andere jaren, tenslotte is er dit jaar al een wel zeer noordelijke start geweest met Norbert's Pieterpad. De route begint in het Drentse Spier, dat naast de A28 in het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld  ligt en gaat via Lingen in Duitsland om in Ommen te eindigen.
Deelnemers zijn vanaf 9.30 welkom in hotel Spier.
De koffie is er uitstekend en wordt samen met het bekende plakje cake aangeboden.
Het toeval wil dat op zaterdag de TT van Assen wordt verreden. Het TT-circuit ligt een kleine 20 km van Spier, dus de TT-fans kunnen beide evenementen gemakkelijk combineren.


Van Spier kronkelt de route zich door het prachtige Drentse coulissen landschap richting Duitsland. Het gaat over mooie bochtige en deels smalle wegen begrensd door statige eikenbomen richting Schoonebeek, waar de Duitse grens wordt gepasseerd. Het gebied rond Schoonebeek is bekend om  de oliewinning, wat je terugziet in de straatnamen (Oelstrasse) en de jaknikkers. In Duitsland zijn de wegen meteen breder en rechter. Voordeel is dat de snelheid er legaal opgevoerd mag worden.


Maar net voor Neuringe begint een paar kilometer asfaltweg dat echt van abominabele kwaliteit is.
De enige aanwijzing is dit bord. Vooral met duopassagier is het echt raadzaam om de snelheid
te matigen.

Het landschap blijft gelukkig boeiend. Er zijn steeds weer prachtige stukjes natuur waar de route je op verrast. Zoals veengronden (uitzichtpunt) en een fraai stukje Emsdal.


Lingen is een oud stadje, dat tot  de Nederlanden heeft behoord en nauwe banden heeft gehad met het huis van Oranje. Tot rond 1920 was het Nederlands er de voertaal. Helaas is er weinig van de oude sfeer overgebleven. Hoewel het marktplein verboden is voor gemotoriseerd verkeer heb ik er toch een waypoint gezet. Je kan er van diverse kanten gemakkelijk vlak bij komen. Het plein ademt een zeer relaxte sfeer uit en er kan heerlijk geluncht worden op de diverse terrasjes.


Je kan er ook voor kiezen om het marktplein over te slaan. Even verderop in Lingen en ook erbuiten zijn er zijn meerdere eetgelegenheden, hoewel ze niet allemaal geopend zijn op zondagmiddag.

Na de lunch is het tijd om weer terug naar Nederland te gaan. Ook nu weer hoofdzakelijk over mooie landelijke wegen via Tubbergen noordwaarts naar Ommen, waar het eindpunt is in brasserie Tante Pos. Er wordt gewerkt aan de infrastructuur, waardoor de kaarten niet meer up to date zijn. Maar het moet geen probleem zijn om een parkeerplaats te vinden.


Let op:
De beschrijving van deze rit wordt in de regel enkele weken voor de start geplaatst. Tot die tijd blijft dit topic leeg.

De inschrijving opent enkele weken voor het evenement. Op het moment dat deze geopend is, wordt dit ook in dit topic aangekondigd, met een verwijzing naar de plaats waar de inschrijf pagina te vinden is.

Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor geregistreerde leden van ons forum.
Heb je nog geen account op ons forum, registreer je dan via de knop "Registreren" in de menubalk.


De route wordt in de regel in de week voor het evenement ter download aangeboden in de download manager.
Zodra deze te downloaden is wordt ook dit in dit topic aangekondigd.
De vaste plaats voor de actuele route is deze: www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25@rjen

2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

De route staat in de downloads:
www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25
2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech