Te luid is uit.

Te luid is uit

Recente topics

2013-07-28 Rondje Amsterdam

Gestart door @rjen, 14 nov 2012, 22:28

Vorige topic - Volgende topic

Gekoppelde gebeurtenissen

francis

Dagtoertocht: "RONDE VAN AMSTERDAM"Organisator:    
Francis Daniëls
StarttijdVerzamelen tussen 09:30 en 10:30uur
StartLa Place, Westerheide 2, 1251 ET Laren
EindpuntCafé - Restaurant "De Eendracht", Hoogstraat 37, 1391 BR Abcoude.
Lengteongeveer 187 kmOnze toertocht in de zomervakantie. Wat geweldig om toch weer steeds wat anders te mogen bedenken! Uiteraard is het weer een bijzonder prachtige toertocht geworden over fraaie weggetjes, maar afgewisseld met een paar unieke bezienswaardigheden.Of wat is het niet ongelooflijk om van heel dichtbij een Boeing 747 te zien vliegen! Dan vraag  je je meteen weer af, hoe dat toch kan. Wat is het toch imposant om zo'n ding over je hoofd heen te zien gaan.

Het leek mij een gaaf idee om met onze grootste hobby te mogen gaan rijden tussen en/of vlakbij dit soort geweldige belevenissen. Dat je dan niet altijd op de mooiste weggetjes zal rijden, zal hopelijk een ieder duidelijk zijn. Maar het moet natuurlijk wel soepeltjes te rijden zijn. Bovendien zijn dit soort gebieden zeker niet de rustigste en moesten de wegen met veel stoplichten zo veel als mogelijk worden vermeden. De afgelopen maanden heb ik mij erg bezig gehouden met het "lekker rijdbaar" maken van deze dagtocht. De mooie natuur, als die in de buurt was, mocht natuurlijk niet overgeslagen worden en zeker wel opgenomen worden in de tocht.

De verzamelplaats bevind zich aan de oostkant van Amsterdam voor een ieder makkelijk bereikbaar. De tocht begint met heerlijke stuurweggetjes door prachtige natuur langs waarachtige pittoreske plaatsjes. Hiervan heerlijk genietend komen we plotsklaps in het noorden van Amsterdam, waar we te maken krijgen met de schrille contrasten van de oude en nieuwe woonkernen, de oude en nieuwe scheepsbouwers. We zien grote vracht-zeeschepen en de echte cruiseschepen. De IJ-tunnel nemen we eventjes en gaan rechtdoor het Centrum in. Over de mooiste brug van de Amstel naar de Dam. 

We rijden achter het Centraal Station langs en is de kans zeker aanwezig dat we hier nog de draagvleugelboot zien.
We rijden langs de schoorstenen van de Hoogovens, nu Tata Steel geheten. Hier op het meest westelijke plekje van deze tocht, moeten we echt even de benen strekken en de tijd nemen om met grote teugen te genieten van dit geweldige uitzicht. We bevinden ons naast de terminal, waar de passagiersschepen naar Noorwegen varen, we kijken hier op het oude verdedigingsfort, we zien de drukte van komende en gaande pilot-, sleep- en vissersschepen, En natuurlijk kunnen we hier even een heerlijk visje nuttigen in één van de vele restaurantjes.

Het tweede deel van deze toertocht laat ons wederom een aantal prachtige contrasten zien. We doorklieven de zeer fraaie duinlandschappen en komen langs de Ringvaart van de Haarlemmermeer-polder te rijden.

Hier kunnen we "the madness" meemaken van de pleziervarende weekend-vierders, die vandaag voor hun zogenaamde rust het water op zijn gegaan. We komen nu bij een aantal spotterplaatsen, waar je zeker op één van de plaatsen vlakbij de vliegtuigen kunt zien stijgen en/of landen. Ook hier gewoon even van de fiets af om al dit indrukwekkends tot je te nemen.
We gaan even dwars door Schiphol heen en naderen ons eindpunt van deze dag. Via het Amsterdamse Bos, langs de Bosbaan en onder de Arena rijdend, komen we bij het zeer pittoreske plaatsje Abcoude. Moe, ons hoofd vol met de vele impressies van vandaag, doch zeer voldaan gebruiken we hier een verfrissend koel drankje met een beeldschoon uitzicht over het water.

Tot nu toe is het zeker DE meest vreemde tocht van 2013!

Tot dan en met vriendelijke groeten,

Francis Daniëls
Let op:
De beschrijving van deze rit wordt in de regel enkele weken voor de start geplaatst. Tot die tijd blijft dit topic leeg.

De inschrijving opent enkele weken voor het evenement. Op het moment dat deze geopend is, wordt dit ook in dit topic aangekondigd, met een verwijzing naar de plaats waar de inschrijf pagina te vinden is.

Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor geregistreerde leden van ons forum.
Heb je nog geen account op ons forum, registreer je dan via de knop "Registreren" in de menubalk.


De route wordt in de regel in de week voor het evenement ter download aangeboden in de download manager.
Zodra deze te downloaden is wordt ook dit in dit topic aangekondigd.
De vaste plaats voor de actuele route is deze: www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25francis

#1
De laatste details zijn bekend.

Verzamelen tussen 09:30 en 10:30uur bij
La Place, Westerheide 2, 1251 ET Laren.

Helaas is dit keer alleen de koffie van onze club. Ik was hier niet in staat om de plak cake te regelen. De (meer dan overvloedige) compensatie zal aan het eind van de dag gebeuren met op zeer fraaie wijze uitgeserveerde bittere ballen!

Voor 11:00uur dient iedereen te zijn vertrokken en is er niemand van de organisatie meer aanwezig.

Het totale aantal kilometers van deze tocht bedraagt 187kms.

Het eindpunt is:
Café - Restaurant "De Eendracht", Hoogstraat 37, 1391 BR Abcoude.

@rjen

Beschrijving is bekend

De inschrijving is nu geopend. Het inschrijfformulier staat hier;
https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=12928.0

Deelnemerslijst:
https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=13690.0
2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

De route is nu beschikbaar:
www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25
2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech