Te luid is uit.

Te luid is uit

Kalender

November 2022
MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Er zijn geen evenementen gepland.

Recente topics

2014-07-27 Hollandse meren toer

Gestart door @rjen, 13 nov 2013, 22:37

Vorige topic - Volgende topic

Gekoppelde gebeurtenissen

francis

Deze rit wordt op zondag 27 Juli 2014 gereden.
Organisator:    

Francis Daniëls

Starttijd
Ontvangst bij startpunt tussen 09:30 uur en 10:30 uur.
Start La Place, Westerheide 2, Laren (NH)

Eindpunt Grand Café De Parel, Leimuiderdijk 364, Leimuiderbrug


Lengteca 180 km,
Netto rijtijd ca. 4,5 uur


Zoals de naam van deze toertocht al verraadt, gaat de route door het gebied van de  Hollandse meren. De basis is een zeer fraaie route geweest, welke ik inmiddels enige tijd geleden van Martin Bel heb ontvangen. Zelf had hij hier de naam aan gegeven "de acht van Haarlemmermeer". Een zeer groot gedeelte heb ik van hem overgenomen en mijn eigen aan- en afrij-routen hieraan toegevoegd.

Het startpunt ligt in het Gooi en het eindpunt is nabij de Kager Plassen. Het totaal aantal kilometers, wat wij voor dit stukje nodig hebben, is ongeveer 180.. Echt verbazingwekkend is het te kunnen ervaren, hoeveel fraais er in deze afstand gestopt kan worden. En ... zeker niet onbelangrijk te noemen: veruit meer dan de helft van de afstand bestaat uit bochten, bochten en bochten.Juist in dit uiterst drukke deeltje van Nederland gaan we weer met z'n allen onze grootste hobby beleven. Het vinden en het berijden van de kleine prachtige weggetjes geeft juist in dit meest dichtbevolkte gebied van Nederland heel veel bevrediging. Voor het westelijke deel van deze tocht ben ik door Martin Bel erg geholpen. Wederom is met zeer veel zorg en liefde aan deze tocht gewerkt! En .. jazeker .. het resultaat is verbluffend en dus nog beter dan vorig jaar. De omgeving is zeer rijk aan prachtig groen en zeker zijn er vele zeer fraaie bezienswaardigheden. Mooie weggetjes in een prachtig decor van schitterende natuur in een rustige omgeving.

Door het startpunt in het Gooi te plaatsen is deze toertocht voor velen van ons "makkelijk" bereikbaar. Gelijk al krijgen we te maken met de vele contrasten van deze tocht: Een bezoek aan het altijd overvolle Jazz-café van Nick Vollenbrecht, zicht op het mooi en rustige heide-gebied, direct gevolgd door de zeer fraaie en uiterst unieke vesting van Naarden. De route leidt ons hier dwars doorheen.De tegenstellingen volgen elkaar snel op. Heerlijke stuur-weggetjes langs het Naardermeer en andere fraai kronkelende wateren, kleine oude doch zeer pittoresque stadjes als Weesp.Na een prachtige "lusje" bij Driemond, rijden we via de schone Gein en Abcoude naar de prachtige halve ronde van de "Ronde Hoep".We komen in het plassengebied van de Hollanden. Heerlijk genieten van het wijdse uitzicht en de wonderschone rust. Het is ook weer eens echt Hollands om in de gemeente Kaag & Braassem langs de Westeinder te rijden.Het laatste deel van de tocht gaat voor een groot deel langs de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. We rijden verder via prachtige weggetjes naar de bollenstreek rondom Lisse.
Uiteindelijk zal de tocht eindigen in het wonderschone duingebied van onze kust. Moe, doch zeer voldaan, gebruiken we hier een verfrissend koel drankje met een beeldschoon uitzicht over het water.

Met de oprechte hartelijke dank aan Martin!

Tot dan en met vriendelijke groeten,


Francis Daniëls
Let op:
De beschrijving van deze rit wordt in de regel enkele weken voor de start geplaatst. Tot die tijd blijft dit topic leeg.

De inschrijving opent enkele weken voor het evenement. Op het moment dat deze geopend is, wordt dit ook in dit topic aangekondigd, met een verwijzing naar de plaats waar de inschrijf pagina te vinden is.

Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor geregistreerde leden van ons forum.
Heb je nog geen account op ons forum, registreer je dan via de knop "Registreren" in de menubalk.


De route wordt in de regel in de week voor het evenement ter download aangeboden in de download manager.
Zodra deze te downloaden is wordt ook dit in dit topic aangekondigd.
De vaste plaats voor de actuele route is deze: www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25@rjen

#1
Beschrijving is bekend, en de inschrijving is NU open...
https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=12928.0

Reageren kan hier:
https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=15781.0

De deelnemerslijst:
https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=15782.0
2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech