Te luid is uit.

Te luid is uit

Recente topics

2015-04-12 Noord-Oost Nederland

Gestart door @rjen, 05 nov 2014, 22:26

Vorige topic - Volgende topic

Gekoppelde gebeurtenissen

Black Knight
Organisator:    

Peter Stadt

Starttijd
Verzamelen tussen 9.30 en 10.30 uur

Start Hof van Dalfsen
Haersolteweg 3,
7722 SE Dalfsen
0529 431 818
www.hofvandalfsen.nl
Eindpunt Hoffmann's Vertellingen
Hoffmann's Vertellingen
Dorpsstraat 16, 7971 CR Havelte
0521 342 306

Lengteca. 188 km
netto reistijd ca. 4u 34m
Hof van Dalfsen


Hoffmann's Vertellingen


De tweede rit van dit jaar loopt door Overijssel en Drenthe. In het Hof van Dalfsen worden we ontvangen met het traditionele kopje koffie met cake. De echte koffieleuten kunnen een tweede bakkie krijgen. De route gaat zoveel mogelijk over smalle landelijke wegen. Aanvankelijk zijn ze nogal recht, maar dat verbetert gaandeweg. We komen al snel bij de N 340 uit, het is daar het handigst om op de parallelweg te blijven rijden.

(niet goed te zien op dit plaatje, stroomversnellingen in de Vegt, wie had dat gedacht in Overijssel?)

We rijden door een wisselend landschap, met mooie natuurgebieden. Maar omdat we ook langs dichter bevolkte gebieden komen valt geregeld op wat een impact de moderne mens op de natuur heeft. En het is lang niet altijd even mooi.
Mooi zijn wel de oude Drentse dorpjes, met prachtige historische boerderijen, die vaak fraai versierd zijn met gevlochten patronen van riet. Een van de mooiste exemplaren is 't Hoes van Hol-An in Aalden. Deze boerderij dateert van 1668 en is nog grotendeels origineel. Er is al jaren een pannenkoekrestaurant in gevestigd en hij ligt ongeveer op de helft van de route. Voor liefhebbers van een goede pannenkoek de ideale lunchplek. Je kan er ook een uitsmijter of wafels bestellen. Maar veel meer staat er niet op de kaart en als je liever iets anders wilt eten zijn er in Daalen en Zweeloo meerdere gelegenheden. Oud Aalden is een beschermd dorpsgezicht en het loont de moeite om er even rond te kijken. Hoes van Hol-An is ook te bezoeken.


't Hoes van Hol-An

Vandaar gaat de toer door noord Drenthe. Ook hier weer over landelijke wegen en langs mooie natuurgebieden. De toer eindigt in Havelte. In Hofmann's Vertellingen is er gelegenheid om na te praten en iets te eten of drinken. Vandaar ben je snel op de A32. Op dit moment wordt er nog aan de weg gewerkt, als je naar het zuiden wilt kan je het beste eerst naar Meppel rijden.
Let op:
De beschrijving van deze rit wordt in de regel enkele weken voor de start geplaatst. Tot die tijd blijft dit topic leeg.

De inschrijving opent enkele weken voor het evenement. Op het moment dat deze geopend is wordt dit in dit topic aangekondigd.
Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor geregistreerde leden van ons forum.
Heb je nog geen account op ons forum, registreer je dan via de knop "Registreren" in de menubalk.


Zodra de route in garmin (.gdb en/of .gpx bestand) beschikbaar is wordt deze in de download manager geplaatst, waarna dit hier wordt aangekondigd. 

De inschrijfpagina staat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=12928.0

De route is tzt hier te downloaden: www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25

De deelnemerslijst staat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=16938.0

Wil je reageren kan dat hier https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=16939.0@rjen

2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

Route Noord-Oost Nederland toer in de downloads
2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech