Te luid is uit.

Te luid is uit

Recente topics

Op het forum: 12 gasten, 2 leden
John Kievit, Okki

2016-05-04 t/m 08 Vogezen toer

Gestart door Renalt130, 12 nov 2015, 20:15

Vorige topic - Volgende topic

Gekoppelde gebeurtenissen

  • Vogezen

Renalt130

Oprganisatie: Rene Guiaux

Vogezen (Vosges)Een oude bekende keert weer voor een keer terug op de kalender, nl. de Vogezen. In het verleden zijn we hier al eerder geweest, maar dat was toch al weer voor het laatst in 2008 geweest. Vandaar een hernieuwde kennismaking met een fantastisch mooi motorrijgebied en een fraaie natuur. Wat dacht je van le Grand Ballon (1424 m), le Petit Ballon, Ballon d’Alsace, Col de la Schlucht etc.

De afgelopen jaren ben ik er een paar keer door heen gereden. En telkens dacht ik, het wordt weer eens tijd om hier wat langer rond te rijden. Maar dan wel in een ander hotel. Zogezegd zo gedaan. Afgelopen zomer hebben wij overnacht in hotel Au Bois le Sire gelegen in Orbey. En dat was ons zeer goed bevallen. Vandaar deze keuze. En ook nog eens gelegen aan de voet van de Route de Tannach, een lust voor de sportieve FJR rijders. Maar vergeet ook niet de route over bv. Col du Brabant La Bresse (nee, dit is geen geintje).  Bij fatsoenlijk weer een fantastische route door het bos voor de toeristisch ingestelde FJR rijders, waarbij een stop bij Le Chalet du Lac voor een heerlijk lunch zeer is aan te bevelen.


De startlocatieWat ten opzichte van de FJR historie in de toer niet is veranderd, is de startlocatie. Deze is weer bij Sprimont. Het wegrestaurant aan de snelweg tussen Luik en Luxemburg. Vandaar rijden we in één dag naar ons hotel in Orbey. Beste een lange dag, de route is nog niet klaar maar zal ongetwijfeld beginnen met een stukje snelweg om daarna binnen door verder te cruisen.


Ons hotel in de VogezenVorig jaar hebben wij (Jolly en ondergetekende) op weg naar Du Vercor in dit hotel een tussenstop gemaakt en dat is ons zeer goed bevallen. Gezellig bediening, keurige kamers, goed eten en een gunstige ligging om de gehele Vogezen te kunnen doorkruisen.

Het hotel heet:

Au Bois Le Sire
Rue Charles de Gaulle 20
68370 Orbey
www.bois-le-sire.fr

Het is een combinatie Hotel/motel. Op de foto zie je de kleurig 2 persoons motel chalets. Verder is er een zwembad en een fitness ruimte aanwezig. Een benzinestation is om de hoek te vinden.


Het complete arrangement omvat:
•   4 overnachtingen in hotel Au Bois Le Sire op basis van half pension
•   4 routes door de Franse Vogezen in Garmin formaat
•   heen- en terugreis route in Garmin formaat van Sprimont naar het hotel  en terug

De prijzen, voor 4 overnachting, inclusief ontbijt, avondeten en toeristenbelasting, exclusief dranken:
•   voor de snurkers onder ons, 1 persoonskamer: € 354,00
•   voor de koppels en stellen, 2 persoonskamer: € 509,50

Ik heb een optie genomen op 20 kamers. Deze worden voor ons vrijgehouden tot 1 april 2016. Dus wil je mee, schrijf je dan snel in via onze website.


René Guiaux
Let op:
De beschrijving van deze rit wordt tzt geplaatst, zodra deze is aangeleverd door de organisator(en). Tot die tijd blijft dit topic leeg.
De inschrijving wordt geruime tijd voor het evenement geopend. Op het moment dat deze geopend is, wordt dit ook in dit topic aangekondigd.

Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor clubleden van de FJR-club Nederland, via het Clubleden deel van ons forum. Hiervoor moet je als clublid aangemeld zijn op het forum

De inschrijfpagina staat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=12929.0

De route is tzt hier te downloaden: www.fjr-club.nl/index.php?action=downloads;cat=25

De deelnemerslijst staat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=18168.0

Wil je reageren kan dat hier: https://www.fjr-club.nl/index.php?topic=18169.0@rjen

Beschrijving is bekend, inschrijving opent op zaterdag 9 januari om 0.00 uur (middernacht)
2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

Alle beschikbare kamers zijn geboekt, inschrijven is niet meer mogelijk.
2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech

@rjen

2018 AE Phantom Blue
2013 A Midnight Black
2008 A Silver Tech